Kring van Draaiorgelvrienden

Presentatie van draaiorgel:

PAPILLON

Te Eijsden, (zuid-Limburg)

21 juli 2019 om 12.00 uur

Door draaiorgelmaastricht.

Het draaiorgel is gebouwd door de wereld bekende draaiorgelbouwer Jan van Eijk uit Terwolde en is het enige in dit type en het laatste draaiorgel wat Jan voor zijn overlijden (2014) heeft gebouwd.

Voor zijn 2 zonen was het bijzonder emotioneel om afscheid te nemen van dit unieke draaiorgel, toch heeft Annie Aldenhuijsen van draaiorgelmaastricht dit draaiorgel kunnen kopen met de belofte er goed voor te zorgen. Daardoor blijft er een stukje cultuur in Nederland.

Vanwege alle waardering en respect is er een koperen plaquette op het draaiorgel ter nagedachtenis aan Jan bevestigd.

Wat maakt dit draaiorgel zo uniek?

Het draaiorgel heeft 43 toetsen en 73 pijpen, 2 trommeltjes waarvan 1 met een dubbel slagwerk, 2 bellen dames en dirigent die keurig mee bewegen op de maat van de muziek hrt draaiorgel valt onder de type: kleine straat draaiorgels.

Door zijn zuiverheid van klank en brede gamma blinkt dit draaiorgel uit in zijn muziekale prestatie’s.

Het draaiorgel speelt uitsluitend op boeken, zoals het bij een nostalgisch draaiorgel hoort, dus er komt geen elektronica aan te pas.

Het front is ontworpen door Annie Aldenhuijsen en geschilderd door kunst schilder Theo Berkers, het heeft een uitstraling van vrolijkheid en vrijheid gevat in natuurlijke elementen waardoor voor de naam PAPILLON gekozen is voor het draaiorgel.

Het draaiorgel wordt met de hand gedraaid, maar kan ook d.m.v. een elektro motor spelen.

U bent van harte welkom tijdens de presentatie van draaiorgel PAPILLON tijdens de braderie in het pitoreske Eijsden op 21 juli 2019 om 12.00 uur.

Verdere inormatie en exploitatie via: www.draaiorgelmaastricht.nl ; kopvanjutzuid@hotmail.com ; 0031.6.50.44.53.02