Kring van Draaiorgelvrienden

Eigenaar: Ruud Vader-Barsingerhorn

Dit 87-toets orgel werd rond 1907 in het Waldkircher filiaal van Gavioli gebouwd en is sedertdien steeds in het bezit van de familie Peeters uit Bergen op Zoom gebleven. Het binnenwerk van de Gavioli zal praktisch geheel door Carl Oehler gemaakt zijn (nadat Oehler, samen met Carl Frei sr. bij Gavioli in Parijs had gewerkt, stapte hij over naar het Waldkircher filiaal van deze onderneming. Later heeft hij zich in Waldkirch als zelfstandig orgelbouwer gevestigd).

De heer C. Peeters liet het originele front van de Gavioli voor een ander in zijn bezit zijnd Gavioli-orgel (de huidige Leeuw) plaatsen. Bij Theo Denies kocht hij een Bruder-front voor het nu frontloze orgel. Denies had het betreffende Bruderfront weer gekocht van Hoefnagels. De restauratie van dit verwaarloosde front werd door de heer Peeters zelf gedaan.

Corns. Peeters, de vader van Jef, reisde jaren met een cake-walk waarin het fraaie Gavioli-orgel. Zoon Jef reisde later ook nog jaren met deze cake-walk en nadien diverse andere attracties. Sinds 1975 reist hij met een nougatkraam.

In 1957 werd het orgel gereviseerd door Henk Möhlmann die ook, nog tot in de 60er jaren, het periodieke onderhoud verzorgde.

In 1981/82 onderging het orgel een uitgebreide restauratie. Het eerste optreden na de restauratie was op 26.06.1982 op een draaiorgelmanifestatie te Gorinchem.

In 1989 werd een nadere restauratie door Henk Veeningen uitgevoerd.