Agenda

Regelmatig worden er draaiorgel-evenementen georganiseerd in binnen- en buitenland. Op deze pagina willen we u op de hoogte houden van de komende evenementen en festivals. Heeft u suggesties voor de agenda? Stuur ze naar de webmaster!

Bijzondere KDV Concertavond! vrijdag 31 maart 2023

๐„๐ž๐ง ๐š๐ฏ๐จ๐ง๐ ๐ ๐ž๐ฏ๐ฎ๐ฅ๐ ๐ฆ๐ž๐ญ ๐๐ž ๐ฆ๐จ๐จ๐ข๐ฌ๐ญ๐ž ๐ฆ๐ฎ๐ณ๐ข๐ž๐ค ๐ฏ๐š๐ง ๐ณ๐ž๐ฅ๐Ÿ๐ฌ๐ฉ๐ž๐ฅ๐ž๐ง๐๐ž ๐ข๐ง๐ฌ๐ญ๐ซ๐ฎ๐ฆ๐ž๐ง๐ญ๐ž๐ง!

๐•‚๐”ป๐• ๐•„๐•ฆ๐•ค๐•–๐•ฆ๐•ž ๐•Š๐•ก๐•–๐•”๐•š๐•’๐•

Vrijdag 31 maart 2023 vindt de bekende KDV concertavond plaats in Museum Speelklok. Er is non-stop live muziek te horen in bijna alle museumzalen! De kleurrijke instrumenten uit de collectie spelen de hele avond vrolijke muziek en de bar in het museumcafรฉ is de hele avond geopend.

De concertavond start om 19.00 uur

Het museumcafรฉ is op deze avond speciaal open tussen 17.00 uur en 19.00 uur. Iedereen is dan van harte welkom om iets van het gebruikelijke Museumcafรฉ aanbod te nuttigen. Voor de avond gelden de reguliere entreeprijzen.

๐‹๐ž๐๐ž๐ง ๐ฏ๐š๐ง ๐๐ž ๐Š๐ซ๐ข๐ง๐  ๐ฏ๐š๐ง ๐ƒ๐ซ๐š๐š๐ข๐จ๐ซ๐ ๐ž๐ฅ๐ฏ๐ซ๐ข๐ž๐ง๐๐ž๐ง รฉ๐ง ๐Œ๐ž๐œ๐ก๐š๐ฆ๐ฎ๐ฌ๐ข๐œ๐š ๐ก๐ž๐›๐›๐ž๐ง ๐ซ๐ž๐œ๐ก๐ญ ๐จ๐ฉ ๐†๐‘๐€๐“๐ˆ๐’ ๐“๐Ž๐„๐†๐€๐๐† ๐ฏ๐จ๐จ๐ซ ๐Ÿ ๐ฉ๐ž๐ซ๐ฌ๐จ๐ง๐ž๐ง!

Mis het niet! Hopelijk zien we elkaar op vrijdag 31 maart! 

U vindt Museum Speelklok aan de Steenweg 6, 3511JP Utrecht. Parkeren kan het dichtstbij aan de Springweg garage of Hoog Catharijne

www.museumspeelklok.nl

Algemene Leden Vergadering KDV

ZONDAG 16 APRIL 2023 – 12:30u

De KDV Algemene Ledenvergadering zal dit jaar gehouden worden op zondag 16 april 2023 in Draaiorgelmuseum Haarlem, met aansluitend de gezellige Voorjaarscontactdag.

Dit jaar zal er een bijzonder gastorgel uitgenodigd worden, zijn er gratis consumptiebonnen voor leden van de KDV en zal, speciaal voor deze gelegenheid, het museum geopend zijn tot 20:00 uur.

Zet deze datum vast in uw agenda, dan maken we er een feestelijke dag van!

Draaiorgelmuseum Haarlem, Kรผppersweg 3 2031EA Haarlem

Leidse Draaiorgeldag zondag 23 april

De Leidse binnenstad wordt deze zondag muzikaal opgeluisterd met Leidse Draaiorgels! Dit jaar staan de pierementen op diverse plekken in de Haarlemmerstraat, de Hooglandse Kerkgracht, de Hooglandse Kerk, bij het Stadhuis en op het Stationsplein. Zo vindt u daar onder andere de Blauwe Pilaar, het Bloemenmeisje, de Joker en vele andere pierementen bemand door de vertrouwde gezichten van de orgeldraaiers. Zij bewaren dit cultureel erfgoed met veel liefde voor het nageslacht.

De Leidse Draaiorgeldag begint om 13.00 uur en duurt tot 16.30 uur.

Organisatie: Prokwadraat www.prokwadraat.nl

Open dagen Draaiorgelmuseum Betekom (B) 4, 5 & 6 mei

Op 4, 5 en 6 mei vindt in het draaiorgelmuseum Weiss te Betekom (B) de opendeurdagen plaats. Tevens is er een verkoopmarkt en ruilbeurs voor mechanische muziekinstrumenten en kleine draaiorgeltjes.

Heeft u iets te verkopen of zoekt u iets moois voor de collectie? Kom dan naar deze dagen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met dhr. Weiss via e-mail: canarias1948@hotmail.be

Draaiorgelmuseum Betekom, Corneel vissenaekensplein 3 3130 te Betekom

Southern Counties Organ Festival – 3 & 4 juni

Ons Engelse lid Alan Roberts organiseert het jaarlijkse succesvolle orgelfestival “Southern Counties Organ Festival” in Devizes. Vele orgels van groot tot klein nemen deel aan deze gezellige bijeenkomst van orgelvrienden. Wilt u uzelf opgeven met uw draaiorgel? Stuur dan even een mailtje aan de organisatie: mr.gavioli1@virgin.net

Int. Drehorgelfestival Berlin

30. JUNI – 02. JULI 2023 BERLIN

Vrijdag 12:00-6:00 uur.
Podiumprogramma Breitscheidplatz “Internationale draaiorgelspelers presenteren zich”.

Zaterdag 11.00-12.00 uur
Draaiorgeloptocht van de BleibtreustraรŸe naar de Gedรคchtniskirche

Zaterdag 12-17.30 uur
Podiumprogramma Breitscheidplatz “Internationale draaiorgelspelers presenteren zich”.
Presentatie: Jubel-Jette

Zondag 12.00 uur
Podiumprogramma Breitscheidplatz “Internationale draaiorgelspelers stellen zich voor”.
Gepresenteerd door: Jubel-Jette

Zondag 15:00
Klassiek draaiorgelconcert in de Kaiser Wilhelm Memorial Church

Het Draaiorgelfest in Berlin is een fantastische bijeenkomst van meer dan 150 verschillende draaiorgeltjes vanuit de hele wereld!

Boek uw hotel snel, want het wordt een druk bezocht weekend.

Meer informatie: http://www.internationale-drehorgelfreunde-berlin.de/termine/